Wat was het leuk!

En dan opeens het is het De Dag Erna. Het is bijna onwerkelijk om weer om te schakelen naar een reguliere dag. Maar wat vonden we het leuk, onze zevende Eetbare Plantjesmarkt!

We hadden dit jaar meer standhouders dan ooit, zelfs uit België. Allemaal bijzondere kwekers, makers en vertellers met hart voor hun werk. Sommige standhouders zijn er al vanaf onze eerste Eetbare Plantjesmarkt in 2016 en ook de nieuwe standhouders willen graag volgend jaar terugkomen.

We hadden ook meer bezoekers dan ooit: de vorige twee keer hadden we ongeveer 1400 bezoekers, dit jaar 1829. Dat zorgde aan het begin van de dag voor een rij, maar eenmaal op het erf is altijd alles ruim genoeg opgezet dat die drukte dan niet meer gevoeld wordt. De tuinen waren natuurlijk ook toegankelijk, om zelf doorheen te slenteren of voor de vele rondleidingen en wildplukwandelingen.

We hebben veel reacties gekregen van zowel standhouders als bezoekers. Er zijn goede zaken gedaan en mooie dingen gevonden. De sfeer was gemoedelijk, gemakkelijk en gezellig. Het weer was precies goed en meerdere mensen hebben daar gebruik van gemaakt door lekker met blote voeten op het gras te lopen. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten. Door het aantal bezoekers was het soms wat druk bij ons eten en drinken. Als je sla wilt verkopen maar je vergeet de slaplantjes die klaarstaan in de kas is dat niet erg handig. Wat meer plekken waar je wat kunt drinken is ook fijn. We nemen het mee voor volgend jaar.

Want natúurlijk is er volgend jaar weer een Eetbare Plantjesmarkt: wederom de derde zondag in mei, dus 19 mei, op Eerste Pinksterdag 2024.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.