Struinen in De Tuinen.

Openingstijden winkel en tuinen

In mei, juni, juli en augustus zijn onze tuinen iedere zaterdag en zondag te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. Voor 2024 betekent dat dat onze eerste openingsdag van het seizoen zaterdag 4 mei is en onze laatste openingsdag zondag 1 september. Tijdens evenementen zoals onze Eetbare plantjesmarkt en Knoflookdag zijn tuinen en winkel natuurlijk ook geopend. 

Onze winkel heeft dezelfde openingstijden. Daar vind je, naast de producten die in de webwinkel te koop zijn, ook de lekkernijen die vanwege de breekbaarheid van het glas niet online verkocht worden, zoals sappen, siropen, jams en onze befaamde knoflookbloemstelentapenade. Natuurlijk zelfgemaakt en uit onze eigen tuin. De winkel vind je gelijk na de ingang rechts. 

De entree van de tuinen is € 4,- die je kunt betalen in onze winkel. Je krijgt daar een plattegrond waarna je op je gemak zelf door de tuinen kunt dwalen, al dan niet op blote voeten.

Parkeren is gratis, ook bij evenementen.

Onze straatkraam is er (bijna) altijd, los van onze openingstijden, behalve in de wintermaanden. Je vindt er, afhankelijk van de tijd van het jaar, bijvoorbeeld planten, kruiden en pompoenen. Je kunt er zowel contant als elektronisch betalen. 

Toegankelijkheid

Honden

Honden zijn heel welkom, mits aangelijnd in verband met andere mensen en onze kippen, ganzen en eenden. Genoeg koel groen, schaduw en water voor als het een warme dag wordt (als het er niet staat, vraag er vooral om in de winkel). 

Rolstoelgebruikers

We hebben hieronder ons terrein zo eerlijk en gedetailleerd mogelijk beschreven zodat je hopelijk een goed beeld hebt. We kunnen geen ‘ja’ of ‘nee’ zeggen omdat iedere rolstoelgebruiker anders is, maar hopelijk helpt onderstaande informatie je een beslissing te nemen. Als je desondanks nog vragen hebt, neem vooral contact op.

Onze hoofdpaden en andere plekken waar veel gelopen wordt (inclusief de kassen en het bamboepad) zijn stevig gras of aarde, dus redelijk goed begaanbaar. Mensen met een niet-elektrische rolstoel hebben misschien wat hulp nodig. De plekken waar minder gelopen wordt, bijvoorbeeld het doolhof en de smallere paadjes, zijn moeilijker of niet begaanbaar, maar je kunt wel dichtbij genoeg komen om het meeste te zien. De paar houten bruggetjes zijn rolstoeltoegankelijk, maar er is wel wat hoogteverschil van gras naar brug. De parkeerplaats, het pad naar toilet en winkel en de winkel zelf zijn verhard, dus goed toegankelijk. Hier en daar wel wat los grind, wat enigszins irritant kan zijn afhankelijk van het soort banden. De winkel heeft een lage, makkelijk te navigeren drempel. Eén van de winkeldeuren is breed genoeg voor de meeste rolstoelen, maar er kan een tweede deur open. De winkel is ruim genoeg voor een rondje. Sommige dingen staan te hoog voor zelfs een uitgestrekte arm, maar er is altijd iemand in de winkel om te pakken wat je wilt. Als je onze Plantjesmarkt bezoekt staan er kramen op een voor deze gelegenheid gemaaid veld. Zeker niet onmogelijk, maar wel hobbelig, dus krachtige armen of een sterke duwhulp zijn handig. We hebben een invalidentoilet. 

And into the garden I go, to lose my mind and find my soul

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.