Knoflookverkoop gestart!

Het lange wachten is over: de online knoflookverkoop is gestart! Dit jaar verkopen we 55 rassen online, meer dan ooit. Van die 55 hebben we er 11 nog niet eerder verkocht en die zijn dan ook duidelijk aangegeven met NIEUW. Eén daarvan is Kees, ontwikkeld door en vernoemd naar Kees Huijbrechts, wiens collectie de gedeeltelijke basis vormt van ons knoflookassortiment. Ook voor het eerst te koop: een aantal knofloken van de Zweedse knoflookclub, zoals scherpe Spas en de Moscow. Terug van weggeweest is Music; de oogst van vorig jaar hebben we in z’n geheel gebruikt om te vermeerderen en ‘m nu wel weer te kunnen verkopen. Natuurlijk is een aantal favorieten er ook weer: zo kunnen we weer de tuin in met Jimi Hendrix (Purple Haze), is er weer de pittige Oosterdel en is de Morado de Pedronera nog steeds volgens velen de lekkerste. In voor iets nóg exclusievers dan onze nieuwe online rassen en op reisafstand van Veenhuizen of Vorden? Op onze Knoflookdag (zie onder) en de Ambachtelijke Plantenmarkt verkopen we 18 knofloken die niet online te koop zijn!

Natuurlijk is er weer onze altijd populaire olifantslook. Ook fijn: de Egyptische ui (of etage-ui, of wandelende ui, of boomui…). De Sint-jansui is ook weer van de partij. Ook hebben we de voorouder van de prei, onze oerprei, weer aan de webwinkel toegevoegd. Heel iets anders, maar wel bijzonder: we hebben de wilde narcis ook zojuist online gezet. Hoewel we in het voorjaar regelmatig narcissen langs de weg zien is dat meestal niet de wilde narcis, die is namelijk helaas zeldzaam geworden.

We zijn het bedrijf niet naar ‘vandaag besteld, morgen bezorgd’, maar we doen ons best binnen een week te verzenden. Gelukkig heeft het planten van knoflook geen haast: vóor de jaarwisseling de grond in is op tijd. En díe levertijd halen we heus…

Er komt weer een Knoflookdag! Exclusieve knofloken kopen, knoflookbloemstelentapenade proeven, alle informatie over knoflook krijgen die je je maar kunt wensen, onder andere van eregast Kees Huijbrechts? Zet 10 september in je agenda. Hier meer informatie.

Ongeveer twintig jaar nadat tegen Lambert is gezegd dat knoflook kweken in Nederland helemaal niet kan kweken we ongeveer 90 knoflooksoorten, de grootste collectie van Nederland. Om het pijnlijke wachten op de bestelling wat door te komen kun je hier lezen hoe dat zo gekomen is en hier iets over de oogst van dit jaar.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.