Groene Voeten in de Tuinen

Een poëtische wandeling tussen bloemen, tuinkruiden en aardappelen

Twee weekenden in juli, te beginnen op vrijdagavond 9 juli, biedt Dienst Sluiproutes & Omwegen een theatrale wandeling aan in de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Het is een poëtische ode aan de vertraging die je laat meevaren op een eeuwige beweging. Een ervaring die je confronteert met jezelf en de relatie met je omgeving.

Door corona is de wereld tot stilstand gekomen. En voor veel mensen was dat het sein om te gaan wandelen. Nu de samenleving weer langzaam op gang komt, blijft het belangrijk af en toe stil te staan. Door te wandelen.

De Dienst heeft een wandeling uitgezet in een omgeving waar ongelooflijk veel te zien is:, fruitbomen, planten, bloemen, groentes, kruiden, gras. En als je even stil staat, zie je nog heel veel meer. Niet alleen wat er is, maar ook hoe het er is, waarom het er is en hoe het past in het grotere geheel.

Tijdens de wandeling loop je alleen, maar je wordt vergezeld door alles wat er rondom je groeit en bloeit. Onderweg ontmoet je andere wandelaars op afstand. Je communiceert door beweging – in de ander zie je jezelf gespiegeld. Alles om je heen, ook de knoflook en de fruitbomen, vertelt je een verhaal. Een verhaal over verbondenheid, ook zonder zichtbare band.

De wandeling is geschikt voor volwassenen. Maar ook kinderen, vanaf tien jaar, die goed kunnen lezen en zelfstandig de route durven volgen zijn welkom.

Om de vijf minuten start een wandelaar. Elke deelnemer krijgt een eigen tijdslot. Je bent ongeveer een uur onderweg, maar misschien korter, dat bepaal je zelf. Als je samen met iemand komt, zie je elkaar na afloop weer op het erf van de boerderij. Het gaat erom echt even alleen te zijn met de natuur.
Het is raadzaam kleding te dragen die vuil mag worden.
Groene Voeten werd in mei voor het eerst aangeboden door Dienst Sluiproutes en Omwegen in wandelpark Caprera in Bloemendaal. Een bloemlezing uit de reacties:

Haarlems Dagblad‘’

Rustig kuierend door het bos, hoor ik vogels zingen en geniet ik van de rust en het groen. Missie geslaagd dus, ik kan zelfs al onthaasten zonder enige hulpmiddelen. Als ik een staart had, zou die zeker kwispelen.”

Deelnemers:

‘Ik ben hier eigenlijk te nuchter voor….. maar ik heb wel wat met de natuur. Nou sta ik toch wel naast een reus van meer dan honderd jaar…. en als je hier zo staat heb je geen idee wat er een klein stukje verderop gebeurt…’

‘Het voelde alsof ik op een eilandje was en de wolken gingen veel harder voorbij dan ik dacht’

‘Precies wat ik nodig had!’

‘O dit is heel leuk!
Echt heel anders!
Nou ben ik ook een boom”

Data:

Vrijdag 9 juli: 19.00-21.00
Zaterdag 10 juli en zondag 11 juli: 10.00-12.00 en 14.30-16.30 uur

Vrijdag 16 juli: 19.00-21.00
Zaterdag 17 juli en zondag 18 juli: 10.00-12.00 en 14.30-16.30 uur

Je kunt reserveren via: reserverengroenevoeten@gmail.com.

Kaarten (8,50) via: https://bit.ly/3AKhjeW

Kaarten aan de deur (alleen contant): 7,50

Dienst Sluiproutes en Omwegen

Het werk van Dienst Sluiproutes & Omwegen onderzoekt de verbinding tussen plekken en mensen. Kirsten Roosendaal en Riet Mellink hebben allebei ruime ervaring in locatietheater en besloten in 2017 de handen ineen te slaan om vanuit een documentaire, onderzoekende benadering bijzondere plekken in Nederland, de mensen die bij die plekken horen en hun verhalen centraal te stellen in hun projecten. Zo zorgt Dienst Sluiproutes & Omwegen voor verbinding tussen heden en verleden, tussen mensen en plekken, tussen mensen onderling en met zichzelf. Hun voorstellingen hebben vaak het karakter van een wandeling en zorgen voor onverwachte ontmoetingen. Het vinden van de weg van het bekende naar het onbekende en vice versa komt steeds terug in hun voorstellingen en installaties.

Door: Riet Mellink (tekst en concept), Kirsten Roosendaal (tekst en concept), Marjolein Roeleveld & Annet de Ruiter (beweging), Valerie van Leersum (vormgeving), Karen Paalman (vormgeving boekje) Nicole Santé (publiciteit)
Voor meer informatie en persmateriaal, mail Nicole Santé op sante21@xs4all.nl of bel: 06-1424 9756.

Je kunt reserveren via: reserverengroenevoeten@gmail.com.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.