cursus biologisch moestuinieren

LET OP: VOOR DIT JAAR IS DE CURSUS VOL! Hoogstwaarschijnlijk geeft Lambert ‘m volgend jaar ook weer.

Nieuw! Lamberts cursus biologisch moestuinieren is er nu ook voor individuele inschrijving! De cursus bestond al, maar dan alleen in groepsverband georganiseerd door tuinverenigingen of bedrijven. Op veler verzoek is er nu een cursus waarvoor iedereen zich individueel kan opgeven. De cursus wordt gegeven bij De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen.

De cursus

De cursus bestaat uit vier dinsdagavonden in februari en een rondleiding door de tuinen in juni.

De cursus is bedoeld voor beginners en enigszins gevorderde moestuinders.

In vier avonden leer je de basis over grondbewerking, vruchtwisseling, ziekten en plagen, teelt, oogst en bewaring van de meeste gangbare (en op verzoek ook minder gangbare) groenten. In juni is er een excursie om in de praktijk te zien hoe alles groeit. Dat is ook een mooi moment om ervaringen uit te wisselen met medecursisten en vragen te stellen. Na de cursus ben je nog geen volleerd tuinder. Daarvoor zijn vijf avonden te kort en er is ook praktijkervaring voor nodig. Je krijgt wel een aardig beeld van wat er mogelijk is en hoe je dat op een biologische manier kunt bereiken. Er zal, net als bij ons, elk jaar wel wat mis gaan maar elk jaar zijn er ook positieve verrassingen. Specifieke interesses en wensen kunnen natuurlijk worden aangeven; mocht er gelegenheid voor zijn neem ik die graag mee.

De cursus wordt gegeven in onze gezellige kantine, de onder architectuur verbouwde paardenstal, waar we voor de gelegenheid lekker de leemkachel aan zullen doen.

Vanwege de ruimte maar vooral de gelegenheid voor vragen en individuele aandacht zullen er maximaal vijftien deelnemers zijn. Het minimum aantal deelnemers is vijf.

Data

Avond 1: 6 februari 19.30 – 22.00 uur.
Avond 2: 13 februari 19.30 – 22.00 uur.
Avond 3: 20 februari 19.30 – 22.00 uur.
Avond 4: 27 februari 19.30 – 22.00 uur.

Rondleiding: ergens in juni, datum en tijd samen te bepalen op de laatste avond. Natuurlijk kun je voor of na de rondleiding zelf nog even lekker struinen in de tuinen.

Prijs

De totaalprijs is 150 euro per persoon. Dit is inclusief de vier cursusavonden in februari en de excursie in juni, koffie en thee (misschien wel met een baksel van Jolanda) en even kijken in de winkel (voor anderen pas weer geopend in mei).

Kom je ook?

Je kunt je opgeven met een mailtje. De betaling kan vooraf digitaal of op de eerste avond contant.

 

(foto: Sake Elzinga)

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.