Aardperen in BinnensteBuiten

Nadat we zeven jaar geleden een prachtig item in BinnensteBuiten hadden zijn er op 12 december opnieuw opnames voor het programma gemaakt. We hebben het met moeite anderhalve maand voor onszelf gehouden maar nu mag het toch heus verteld worden.

Die eerste keer stond de aardappel centraal, nu gaat het over de aardpeer, waar kok Leon Mazairac enthousiast over is. Je kunt het resultaat van de leuke dag vrijdagavond 31 januari zien op NPO2 rond 19.00 uur. Als je dit artikel na die tijd leest kun je de aflevering onder andere hier terugkijken. Er zijn ook veel foto’s gemaakt, kijk in ons fotoalbum voor een impressie.

De opnames duurden bijna de hele dag. De opnames waren buiten (op de tuin en in de kas). Het was gelukkig droog en windstil en de grond was een beetje opgedroogd, wel zo praktisch. De enige pauze was voor de door Jolanda gemaakte gezamenlijke lunch. “Wel spannend om voor een kok te koken”, zei Jolanda, “maar gelukkig vonden ze de soep van onze eigen bonenmix lekker.” Tijdens het koken was Lambert al bezig met de eerste opnames. De aardperen lagen mooi uitgestald op een vintage bankje, gewassen en al. Maar voor de opnames moest Jolanda toch nog even een paar aardperen wassen (brr, ijskoud water buiten in de winter) en nog een keer en nog een keer… want zo werken opnames.

Voor het eerst zijn ook onze medewerkers Anne-Loek, Louis en Jan even te zien. Anne-Loek zei van tevoren dat ze het prima vond om in beeld te zijn maar niet zo nodig iets hoefde vertellen, terwijl ze uiteindelijk een heel verhaal hield. We grapten nog dat Louis wel een tuinprogramma kon presenteren, hij deed het zo leuk. Lang niet alles zal de uiteindelijke uitzending gehaald hebben, maar het was leuk en bijzonder om onze collega’s zo te zien en dat ze mee mochten genieten van een Leon-maaksel.

Het was heel leuk om kok Leon bezig te zien en wat was het allemaal heerlijk. Een inspiratie om zelf ook eens wat vaker aardpeer op het menu te zetten. Want ook al telen we ze, we eten ze bijna nooit omdat ze natuurlijk grotendeels als pootgoed worden verkocht aan jullie. BinnensteBuiten heeft genoeg culinaire hoogstandjes met aardperen, maar gewoon lekker makkelijk ongeschilde stukjes een dik half uurtje roosteren in de oven kan ook.

De dag is omgevlogen. Je hebt het gevoel veel gedaan te hebben, terwijl je eigenlijk vooral staat toe te kijken en er van een dag opnames maar zo’n twaalf minuten overblijft, maar een beetje moe van alle indrukken ben je toch wel. Maar ontzettend leuk om mee te maken; voor de crew dagelijkse (aardpeer)kost, voor ons heel bijzonder. Ook heel leuk dat er interesse is voor wat we doen en wat een leuke, bevlogen mensen.

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies, zodat we de bezoekers van onze website kunnen voorzien van een functionerende en prettige website.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid lezen.