Tomaat ‘Blueberry’

2,50

Na jarenlang ambachtelijk kruisen en selecteren is het Jim Myers gelukt om deze tomaat te ontwikkelen. ‘Blueberry’ heeft in het onrijpe stadium groene vruchten waarbij de bovenste helft paars is. Bij rijping kleurt de basis rood.

Inhoud ongeveer 20 zaden.

Vergelijk
Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Na jarenlang ambachtelijk kruisen en selecteren is het Jim Myers gelukt om deze tomaat te ontwikkelen. ‘Blueberry’ heeft in het onrijpe stadium groene vruchten waarbij de bovenste helft paars is. Bij rijping kleurt de basis rood. De smaak van deze tomaat is prima. De opbrengst is behoorlijk groot.

Vanaf half februari kunnen tomaten warm worden voorgezaaid. Vanwege de vatbaarheid voor de schimmel Phytophtora kunnen tomaten het beste in een folie- of glazen kas worden geteeld. Dit kan vanaf april. Bij buitenteelt kunnen de planten vanaf half mei uitgeplant worden. Een doorzichtig dakje om de bladeren droog te houden is aan te bevelen.

Biologische zaden van De Tuinen van Weldadigheid.  Wij houden de grootste collectie bijzondere eetbare gewassen van Nederland in stand. Zo dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit. Op onze mooi aangelegde tuinderij in Veenhuizen is de collectie te bezichtigen.