Stokdroogboon ‘Tinboontje’ (Frijol de Cerocahui)

2,50

Dit smakelijke beige/bruine boontje komt uit  Cerocahui, Mexico. Afkomstig van een boer die de  regio ontvluchtte vanwege drugsgeweld. Door Vreeken in de handel gebracht als Tinboontje. Deze boon is meer een rijsboon. Dit wil zeggen dat hij ruim 1 m. hoog wordt. In een plantenbak aan het balkon zou je hem ook als hanger kunnen gebruiken.

Inhoud ongeveer 40 zaden.

Vergelijk
Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Dit smakelijke beige/bruine boontje komt uit  Cerocahui, Mexico. Afkomstig van een boer die de  regio ontvluchtte vanwege drugsgeweld. Door Vreeken in de handel gebracht als Tinboontje. Deze boon is meer een rijsboon. Dit wil zeggen dat hij ruim 1 m. hoog wordt. In een plantenbak aan het balkon zou je hem ook als hanger kunnen gebruiken. Zaaien vanaf eind mei in de vollegrond. Bedekken met  1 à 2  cm grond. Rijafstand circa 40 cm. Gebruik rijshout als steun.

Biologische zaden van De Tuinen van Weldadigheid.  Wij houden de grootste collectie bijzondere eetbare gewassen van Nederland in stand. Zo dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit. Op onze mooi aangelegde tuinderij aan de Hospitaallaan 48 in Veenhuizen is de collectie te bezichtigen.