Peper ‘Pimenta de Neyde’ (C. chinense x C. annuum)

2,50

Pimenta de Neyde is een natuurlijke kruising tussen Capsicum chinense en Capsicum annuum en werd ontdekt door Neyde Hidalgo in Brazilië. De bladeren van de plant zijn donkerpaars. De aromatische pepers verkleuren tijdens het rijpen nauwelijks en blijven paars. Ze worden zo’n 5 cm lang. Zeer hete peper. Tot 250.000 SHU. Lekker in Oosterse en Mexicaanse gerechten.

Inhoud ongeveer 20 zaden.

Uitverkocht

Vergelijk
Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Pimenta de Neyde is een natuurlijke kruising tussen Capsicum chinense en Capsicum annuum en werd ontdekt door Neyde Hidalgo in Brazilië. De bladeren van de plant zijn donkerpaars. De aromatische pepers verkleuren tijdens het rijpen nauwelijks en blijven paars.  Ze worden zo’n 5 cm lang. Zeer hete peper. Tot 250.000 SHU.

Vanaf half februari kunnen pepers warm worden voorgezaaid. In april in een kas of vanaf half mei buiten uitplanten. De oogst is vanaf augustus. Lekker in Oosterse en Mexicaanse gerechten.

Biologische zaden van De Tuinen van Weldadigheid.  Wij houden de grootste collectie bijzondere eetbare gewassen van Nederland in stand. Zo dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit. Op onze mooi aangelegde tuinderij in Veenhuizen is de collectie te bezichtigen.