Korean Red

1,50

Korean Red is een knoflook van het artichoke type. Onder normale groeiomstandigheden vormt hij geen bloemstengel. Korean Red groeit uit tot een korte stevige plant met grote bollen. Elke bol bestaat uit maximaal 8 teentjes. Rauw is Korean Red erg pittig van smaak. Na het bakken is de smaak zacht en nootachtig.

Prijs per bol.

Uitverkocht

Vergelijk
Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Korean Red is een knoflook van het artichoke type.  Onder normale groeiomstandigheden vormt hij geen bloemstengel. Korean Red groeit uit tot een korte stevige plant met grote bollen. Elke bol bestaat uit maximaal 8 teentjes. Rauw is Korean Red erg pittig van smaak. Na het bakken is de smaak zacht en nootachtig.

Knoflook kan worden geplant vanaf oktober tot maart. Vlak voor het planten de bollen uitpellen. Vervolgens de teentjes per stuk 8-10 cm diep in de grond drukken. De grond moet niet te nat en te vast zijn en licht worden bemest met oude mest of compost. Bij natte grond kan worden gewerkt met verhoogde bedden of ruggen. Tijdens de teelt goed onkruidvrij houden. De oogsttijd is in de eerste helft van juli, op het moment dat het blad vergeelt. Na de oogst direct goed drogen om schimmel te voorkomen. Daarna de bollen droog bewaren.

Biologisch plantgoed van De Tuinen van Weldadigheid. Wij houden de grootste collectie bijzondere eetbare gewassen van Nederland in stand.
Zo dragen we ons steentje bij aan de biodiversiteit. Op onze mooi aangelegde tuinderij in Veenhuizen is de collectie te bezichtigen.